ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΙατρικοί ΌροιΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Όλα για τον τύπο γάτας που ελκύει με το λεοπάρ μοτίβο

Οι γάτες τραβούν την προσοχή όλων με τις μοναδικές κινήσεις και τις φάρσες τους. Ειδικά όσοι θέλουν να έχουν γάτες προτιμούν τις πιο έξυπνες και παιχνιδιάρικες γάτες. Ένα από αυτά είναι η γάτα Βεγγάλης, η οποία τραβάει την προσοχή με το λεοπάρ μοτίβο της. Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο άγριος, είναι μια εξαιρετικά υπάκουη και κοινωνική ράτσα γάτας. Ας εξερευνήσουμε μαζί λεπτομέρειες όπως η προέλευση, η φροντίδα και τα χαρακτηριστικά της γάτας Βεγγάλης😻

1. Οι γάτες της Βεγγάλης κατάγονται από τις ασιατικές γάτες Leopard. Όταν οι ασιατικές γάτες Leopard έφτασαν στο στάδιο της εξαφάνισης, εκτράφηκαν με διαφορετικά είδη γάτας. Ως αποτέλεσμα, εμφανίστηκαν γάτες της Βεγγάλης

λίστα προέλευσης γατών της Βεγγάλης

Οι γάτες της Βεγγάλης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Ανατράφηκαν με γάτες Abyssinian, Egyptian Maus και British Shorthair όταν οι ασιατικές γάτες λεοπάρδαλης ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Αυτές οι μελέτες διήρκεσαν περίπου 20 χρόνια. Στο τέλος των 20 ετών, εμφανίστηκε η γάτα της Βεγγάλης με το χαρακτηριστικό της σχέδιο λεοπάρδαλης. Ονομάστηκε επίσημα διεθνής ράτσα γάτας το 1997.

2. Με την πρώτη ματιά τραβάει την προσοχή με το λεοπάρ μοτίβο του. Έτσι δημιουργεί άγρια ​​εντύπωση αλλά ανήκει στην κατηγορία των οικόσιτων γατών

κατάλογος άγριας γάτας της Βεγγάλης

Αυτές οι γάτες έχουν απομακρυνθεί από τον χαρακτήρα της λεοπάρδαλης. Ωστόσο, εξακολουθούν να μοιάζουν με λεοπαρδάλεις στην εμφάνιση. Από αυτή την άποψη, έχουν μια ευγενή και ελκυστική στάση.

3. Το σώμα τους είναι μυώδες, ευκίνητο και μεσαίου μεγέθους. Τα αυτιά τους είναι μακριά και κοντά στις άκρες.

Μέγεθος

4. Η γούνα των γατών της Βεγγάλης μπορεί να είναι χρυσοκίτρινη, πορτοκαλί ή καφέ

λίστα με τρίχες γάτας της Βεγγάλης

Συνήθως οι κηλίδες τους είναι μαύρες ή καφέ. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι γάτες της Βεγγάλης τα ίδια σημεία. Για παράδειγμα, μερικά έχουν κηλίδες ή κουκκίδες που είναι ένα μείγμα διαφορετικών χρωμάτων.

5. Το βάρος των γατών της Βεγγάλης, που συγκαταλέγονται στις μεγάλες ράτσες γατών, κυμαίνεται μεταξύ 3,5-7 κιλών. Τα φτερά του είναι κοντά. Μερικοί μπορεί επίσης να έχουν γκρίζα μαλλιά.

λίστα γκρι γατών της Βεγγάλης

Ας πούμε μάλιστα ότι η γκρίζα γάτα Βεγγάλης είναι αρκετά δημοφιλής🐱

6. Μιλώντας για έτοιμα μαλλιά, ας μιλήσουμε λίγο για την περιποίηση των μαλλιών της γάτας της Βεγγάλης:

λίστα περιποίησης μαλλιών γάτας της Βεγγάλης

Η γούνα της γάτας Βεγγάλης είναι πολύ εύκολη στη φροντίδα, δεν σας κουράζει πολύ. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αλλά χρειάζεται ρουτίνα περιποίησης όπως κάθε γάτα. Εκτός από την περιποίηση των μαλλιών μιας κανονικής γάτας, τα μαλλιά των γατών Βεγγάλης μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 3-4 ημέρες πρέπει να σαρωθεί.

Επιπλέον, περιποίηση μαλλιών γάτας Βεγγάλης σκόνη τρίχας γάτας μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Έτσι, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας έχει πιο φωτεινά και καθαρά μαλλιά.

Από την άλλη πλευρά, η γούνα των γατών της Βεγγάλης χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Μπορείτε λοιπόν να το βοηθήσετε να στεγνώσει με μια πετσέτα αφού το πλύνετε.

7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα γάτας για να φροντίσετε τα δόντια τους. Έτσι, προλαμβάνετε πιθανές στοματικές και οδοντικές παθήσεις.

Ωστόσο, μπορεί να μην τους αρέσει να βουρτσίζουν τα δόντια τους. Γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε αίτηση σε κτηνιάτρους που είναι ειδικοί στην οδοντιατρική. Οι γάτες της Βεγγάλης λατρεύουν να δαγκώνουν. Μπορούν ακόμη και να δαγκώσουν αντικείμενα στο σπίτι σας. Γι’ αυτό μπορείτε να τους αγοράσετε παιχνίδια για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες.

8. Η φροντίδα των νυχιών της γάτας της Βεγγάλης είναι επίσης ένα σημαντικό σημείο. Φροντίστε να κόβετε τακτικά τα νύχια τους με κουρευτική μηχανή γάτας.

Λίστα περιποίησης νυχιών γάτας της Βεγγάλης

Υπάρχει όμως μια ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις. Αφού κόψετε τα νύχια τους, θα ξύνουν κάπου για να λιμάρουν τις άκρες τους. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ξύσιμο για γάτες για να μην πιάνουν τα καθίσματα ή το χαλί σας😌

Από την άλλη πλευρά, τα απορρίμματα γατών μπορεί μερικές φορές να βυθιστούν στα πόδια τους. Για να το αποτρέψετε αυτό, μπορείτε να ελέγχετε το πόδι της γάτας σας από καιρό σε καιρό🐾

9. Ποιος είναι λοιπόν ο χαρακτήρας της γάτας της Βεγγάλης; Αυτές οι γάτες, οι οποίες είναι από τις πιο έξυπνες ράτσες γατών στον κόσμο, είναι περίεργες και θερμόαιμες.

λίστα χαρακτήρων γάτας της Βεγγάλης

Είναι επίσης παιχνιδιάρικα και δραστήρια. Έχουν υψηλές βαθμολογίες στη νοημοσύνη και την έρευνα. Επίσης, η εκπαίδευση μιας γάτας Βεγγάλης δεν είναι τόσο δύσκολη γιατί μαθαίνουν εύκολα. Χάρη στην υψηλή τους νοημοσύνη, θυμούνται κάθε στιγμή που περνάτε μαζί τους και τους δίνουν ζωή.

Μιλώντας για μια τόσο έξυπνη γάτα, δεν θα θέλατε να ανακαλύψετε τις άλλες πιο έξυπνες ράτσες γάτας στον κόσμο; Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο😻

10. Οι γάτες της Βεγγάλης μπορεί να μην είναι κατάλληλες για ιδιοκτήτες γάτας για πρώτη φορά ή για άτομα που εργάζονται σκληρά και περνούν λίγο χρόνο στο σπίτι. Επειδή περιμένουν περισσότερη προσοχή από άλλες ράτσες γατών.

ενδιαφέρον

Θα κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή. Μπορεί ακόμη και να κάνουν κάτι που δεν σας αρέσει για να τραβήξετε την προσοχή. Επίσης, αν δεν τραβήξουν την προσοχή που θέλουν, μπορεί να αγχωθούν και να πάθει κατάθλιψη. Επομένως, πριν αγοράσετε μια γάτα Βεγγάλης, φροντίστε να λάβετε υπόψη αυτή τη λεπτομέρεια.

Μπορούν να προσαρμοστούν σε μεγάλες οικογένειες επειδή τους αρέσει η προσοχή και τα κοινωνικά περιβάλλοντα. Μπορούν να τα πάνε καλά ακόμα και με σκυλιά. Η γάτα της Βεγγάλης περνάει καλά και με τα παιδιά. Για παράδειγμα, όταν πετάτε ένα αντικείμενο, σας το φέρνει αμέσως πίσω. Έτσι μπορείτε να περάσετε καλά μαζί του.

11. Τους αρέσει να τα βάζουν με το νερό. Μπορούν να πιάσουν ακόμη και ψάρια.

ψάρια νερού

Επειδή αγαπούν το νερό, είναι δυνατό να τους προσφέρουμε περιποίηση πλένοντάς τα με σαμπουάν για γάτες.

12. Ζουν κατά μέσο όρο από 12 έως 16 χρόνια. Για να έχουν μια υγιή ζωή θα πρέπει να δίνεται προσοχή στη διατροφή τους. Τα βιομηχανικά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση, επομένως θα πρέπει να προτιμάτε ποιοτικά τρόφιμα ή ωμά τρόφιμα.

λίστα διατροφής για γάτες της Βεγγάλης

Εκτός από τα τρόφιμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από συμπληρώματα διατροφής που παράγονται ξεχωριστά για γάτες.

13. Μπορούν να υποφέρουν από ασθένειες όπως ανεπάρκεια πυροσταφυλικής κινάσης, σύνδρομο γατάκι με επίπεδο στήθος και δυσπλασία ισχίου

λίστα ασθενειών γάτας της Βεγγάλης
  • Ανεπάρκεια πυροσταφυλικής κινάσηςΣτην πραγματικότητα, η αναιμία είναι μια ασθένεια της αναιμίας. Η απώλεια βάρους οδηγεί σε συμπτώματα όπως αδυναμία και λήθαργο.
  • Σύνδρομο επίπεδου στήθους γατούλας Χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, βήχας, έμετος και απώλεια βάρους.
  • δυσπλασία ισχίου Μη φυσιολογική ανάπτυξη των αρθρώσεων του ισχίου. Προκαλεί προβλήματα όπως μούδιασμα, πρόβλημα άλματος, απώλεια μυών στα πίσω πόδια. Αυτή η ασθένεια είναι πιο κοινή στους σκύλους.

14. Μην σας ξεγελάει το όνομα, υπάρχουν και γάτες Βεγγάλης στην Τουρκία. Ο αριθμός του δεν είναι τόσος όσο οι γάτες Βαν ή οι γάτες Άγκυρας, αλλά εξακολουθεί να έχει σημαντικό αριθμό.

Τουρκία

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δωρεάν ευκαιρία υιοθεσίας για γάτες Βεγγάλης στη χώρα μας. Αντίθετα, τα φέρνουν από το εξωτερικό ή τα βρίσκουν σε pet shop.

Πηγή: 1, 2, 3, 4

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button