Ιατρικοί Όροι

Τι είναι η παλινδρόμηση, ποια είναι τα συμπτώματά της, πώς αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η παλινδρόμηση;

Η παλινδρόμηση, η οποία συναντάται συχνά, εμφανίζεται μετά το φαγητό του ατόμου, λόγω άγχους και διαφόρων άλλων λόγων. Η παλινδρόμηση εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της μη εκτέλεσης της λειτουργίας της βαλβίδας του στομάχου. Η παλινδρόμηση παρατηρείται στο 20% των ενηλίκων.

Η παλινδρόμηση, η οποία ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στην ιατρική γλώσσα, είναι γνωστή ως παλινδρόμηση στομάχου στην καθομιλουμένη. Η τροφή που καταναλώνεται επανέρχεται από το στομάχι και διαφεύγει στον οισοφάγο. Το όξινο περιεχόμενο του στομάχου ερεθίζει τον οισοφάγο με την πάροδο του χρόνου και χάνει την ικανότητά του να προστατεύεται από τον οισοφάγο.

Αμπωτη

Η παλινδρόμηση παρατηρείται όταν επανέρχεται το περιεχόμενο του στομάχου καθώς και η αντίστροφη ροή της χολής από το δωδεκαδάκτυλο στον οισοφάγο με στομαχικό οξύ. Όταν το γαστρικό οξύ ή το περιεχόμενο του στομάχου της χολής έρχονται σε επαφή με τον οισοφάγο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οισοφάγος δεν μπορεί να προστατευτεί.

Ποια είναι τα συμπτώματα της παλινδρόμησης;

Μεταξύ των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης? κάψιμο στο στομάχι και το στήθος, δυσκολία στην κατάποση, υπολείμματα τροφής στο στόμα, πικρό υγρό που εισέρχεται στο στόμα, κακοσμία, καούρα, επιστροφή της τροφής που καταναλώθηκε στο στόμα, λόξυγκας, φούσκωμα στο στομάχι, ρέψιμο, δύσπνοια, αίσθημα παλμών, τερηδόνα και ασθένειες των ούλων, έχει δυσκολία στην κατάποση.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Αυτά τα συμπτώματα υποδηλώνουν παλινδρόμηση. Εάν παρατηρηθούν κάποια από τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Η εφαρμογή των μεθόδων θεραπείας που συνιστά ο γιατρός σας θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε την παλινδρόμηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς γίνεται η διάγνωση της παλινδρόμησης;

Εάν έχετε τα συμπτώματα παλινδρόμησης που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Δεν πρέπει να κάνετε μόνοι σας διάγνωση και να χρησιμοποιείτε φάρμακα τυχαία. Διαφορετικά, η λανθασμένη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε πολλά αρνητικά και να προκαλέσει άλλες ασθένειες.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Στη διάγνωση της παλινδρόμησης, πρώτα από όλα, γίνεται ενδοσκόπηση. Η ενδοσκόπηση είναι μια γενική ονοματολογία και το όνομά της αλλάζει ανάλογα με το όργανο που εξετάζεται. Στη διάγνωση της παλινδρόμησης ονομάζεται γαστροσκόπηση γιατί θα εξεταστεί ο οισοφάγος και το δωδεκαδάκτυλο. Με τη μέθοδο αυτή εξετάζεται η κατάσταση του στομάχου, της γαστρικής βαλβίδας, του οισοφάγου και του δωδεκαδακτύλου.

Η μέθοδος του μανόμετρου είναι μια εξέταση κατάποσης που γίνεται στον οισοφάγο του ασθενούς. Με αυτό το τεστ γίνεται κατανοητό αν ο ασθενής έχει παλινδρόμηση.

Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση της παλινδρόμησης

Ορισμένες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση της παλινδρόμησης. Αυτές οι μέθοδοι ανιχνεύουν την παλινδρόμηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά την ανίχνευση της παλινδρόμησης, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία θεραπείας.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Μεταξύ των τρόπων που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση της παλινδρόμησης. Περιλαμβάνει Ενδοσκόπηση, Αστροσκοπία, Μανομετρία, PHμετρία, Γράφημα Βαρίου, ΡΗμετρία Εμπέδησης, Μανομετρία σύνθετης αντίστασης, Μανομετρία Αντροδωδεκαδακτυλίου και Σπινθηρογράφημα εκκένωσης στομάχου.

Πώς αντιμετωπίζεται η παλινδρόμηση;

Για τη θεραπεία της παλινδρόμησης χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι. Η μέθοδος θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με το στάδιο της παλινδρόμησης. Εάν διαγνωστεί έγκαιρα και η βλάβη είναι χαμηλή, εφαρμόζεται πρώτα η φαρμακευτική αγωγή. Η φαρμακευτική αγωγή αποκαθιστά τη βλάβη στον οισοφάγο και ταυτόχρονα λαμβάνει το στομάχι υπό έλεγχο. Ωστόσο, το πρόβλημα στη βαλβίδα του στομάχου δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως με τη φαρμακευτική αγωγή.

Στις θεραπείες χρόνιας παλινδρόμησης, συνήθως εφαρμόζεται χειρουργική θεραπεία για την πλήρη εξάλειψη του προβλήματος. Στη χρόνια παλινδρόμηση, η φαρμακευτική θεραπεία δεν εξαλείφει εντελώς το πρόβλημα και ανακουφίζει μόνο την καταστροφή στον οισοφάγο.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Η χειρουργική μέθοδος θεραπείας εφαρμόζεται για την πλήρη εξάλειψη του προβλήματος στη γαστρική βαλβίδα. Όσοι θέλουν να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να φτάσουν σε ένα σίγουρο αποτέλεσμα χωρίς φαρμακευτική θεραπεία προτιμούν γενικά τη χειρουργική μέθοδο θεραπείας.

Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής στη θεραπεία παλινδρόμησης;

Στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης πολύ σημαντική είναι η συμβολή του ασθενούς σε αυτή τη θεραπεία, καθώς και η φαρμακευτική αγωγή και οι έλεγχοι του γιατρού. Ορισμένες αλλαγές στην καθημερινή ζωή του ασθενούς και οι προσεκτικές συμπεριφορές θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στο θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας.

Στη θεραπεία της παλινδρόμησης, ο ασθενής αΠρέπει να μένουν μακριά από ανθρακούχα και καφεϊνούχα ποτά, να τρώνε υγιεινά, να μην φορούν πολύ στενά ρούχα, να αποφεύγουν το κάπνισμα και τη χρήση αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο, να μην τρώνε πριν πάνε για ύπνο και εάν είναι υπέρβαρα, θα πρέπει να χάσουν το περιττό τους βάρος με κάνοντας δίαιτα ή αθλητισμό.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Εκτός από χαμηλά μαξιλάρια, πρέπει να προτιμώνται ψηλά μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η επιστροφή γαστρικού υγρού. Θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση ασπιρίνης, παυσίπονων όσο το δυνατόν περισσότερο, να μειώσουν τις μερίδες τους και να αυξήσουν τα γεύματά τους αντί για πολλά γεύματα, να μείνουν μακριά από λιπαρά και πικάντικα γεύματα και να μην τρώνε τουρσί.

Προβλήματα που προκαλούνται από παλινδρόμηση

Η παλινδρόμηση είναι μια κατάσταση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εάν η θεραπεία καθυστερήσει και δεν εφαρμοστεί, προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη στην παλινδρόμηση. Καθώς η παλινδρόμηση εξελίσσεται, τα συμπτώματά της δεν αυξάνονται. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του γιατρού και να χρησιμοποιείται τακτική φαρμακευτική αγωγή.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης της καταστροφής, μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στην κατανάλωση στερεών τροφών και στο μέλλον οι στερεές τροφές να γίνουν σχεδόν ακαταναλώσιμες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ αργά για χειρουργική επέμβαση.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Το πιο επίφοβο πρόβλημα είναι η παλινδρόμηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και η πληγή που σχηματίζεται ακριβώς κάτω από τον οισοφάγο μπορεί να είναι προάγγελος καρκίνου σε ένα άτομο που δεν εφαρμόζει καμία θεραπευτική μέθοδο. Αν και δεν είναι κάθε ασθενής με παλινδρόμηση καρκίνου, το πιο σημαντικό σημείο διαφυγής είναι η θεραπεία.

Τροφές που δεν προκαλούν παλινδρόμηση

Οι ασθενείς με παλινδρόμηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και επιλεκτικοί στις τροφές που καταναλώνουν. Λανθασμένες επιλογές μπορεί να προκαλέσουν παλινδρόμηση. Οι ασθενείς με παλινδρόμηση θα πρέπει να καταναλώνουν άφθονα λαχανικά και τροφές με φυτικές ίνες. Συνιστώνται τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό σιτάρι, πλιγούρι βρώμης.

Τα λαχανικά και οι ινώδεις τροφές διευκολύνουν την πέψη και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο παλινδρόμησης. Ο ασθενής μπορεί να προτιμήσει όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες, με την προϋπόθεση ότι δεν καταναλώνουν υπερβολικό λάδι. Πρέπει να προτιμώνται φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Ενώ συνιστώνται φράουλες, μπανάνες, μήλα, πεπόνια και αχλάδια, δεν συνιστώνται φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά όξινα όπως το γκρέιπφρουτ, το πορτοκάλι και το μανταρίνι.

Μεταξύ των τροφών που δεν προκαλούν παλινδρόμηση. Φράουλες, μπανάνες, μήλα, πεπόνια, αχλάδια, κιμάς, φασόλια, λάχανο, καρότα, καστανό ρύζι, λευκό ρύζι, βρώμη, ασπράδια αυγών, ψωμί καλαμποκιού, άσπρο ψωμί, ψάρι, πατάτες, τυρί φέτα, μπρόκολο.

Τροφές που προκαλούν παλινδρόμηση

Τρόφιμα που προκαλούν παλινδρόμηση είναι ντομάτες, σκόρδο, ωμά κρεμμύδια, μπαχαρικά, τηγανητά τρόφιμα, καφεϊνούχα και ανθρακούχα ποτά, κρασί, μπύρα, προϊόντα αρτοποιίας, λεμόνι, χυμός λεμονιού, κονσέρβες, fast food, σοκολάτα, καλαμπόκι, πατατάκια, παγωτό, μιλκσέικ σοκολάτας. γνωστός.

Τι είναι η παλινδρόμηση;  Πληροφορίες για την Παλινδρόμηση

Η κατανάλωση αυτών των τροφών προκαλεί σοβαρή πρόκληση της παλινδρόμησής σας. Ακόμα κι αν είναι πολύ σπάνιο, αν έχετε κάτι που λαχταράτε, η κατανάλωση μικρής ποσότητας μπορεί να μην προκαλέσει παλινδρόμηση. Επιπλέον, άτομα που δεν έχουν παλινδρόμηση καταναλώνουν αυτές τις τροφές σε υπερβολική ποσότητα, προκαλώντας παλινδρόμηση.


Η παλινδρόμηση σκοτώνει ανθρώπους;

Η παλινδρόμηση είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται όταν το στομαχικό οξύ και το περιεχόμενο του στομάχου διαφεύγουν στον οισοφάγο. Η παλινδρόμηση είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Δεν πρέπει να καταναλώνονται τροφές που προκαλούν παλινδρόμηση.

Τι είναι καλό για την παλινδρόμηση;

Τα άτομα με προβλήματα παλινδρόμησης πρέπει να τρέφονται τακτικά. Θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε άφθονα τρόφιμα που μειώνουν την παλινδρόμηση. Μεταξύ των τροφών που είναι καλές για την παλινδρόμηση? τσάι χαμομηλιού, έλαιο centaury, φασόλια, καρότα, μήλα, μπανάνες, αχλάδια, φράουλες και μήλα.

Τι είναι η θεραπεία παλινδρόμησης με νερό;

Η κατανάλωση άφθονων 250 χιλιοστόλιτρων νερού σε δύο ώρες μπορεί να μειώσει τα παράπονα από παλινδρόμηση. Το να πίνετε δύο ποτήρια νερό 10 λεπτά πριν το γεύμα και 1 ποτήρι νερό 10 λεπτά μετά το γεύμα είναι ο πιο φυσικός και πρακτικός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα της παλινδρόμησης.

Η πολύ πείνα προκαλεί παλινδρόμηση;

Η πολύωρη πείνα επηρεάζει αρνητικά το πεπτικό σύστημα. Επομένως, προκαλείται παλινδρόμηση. Οι ασθενείς με παλινδρόμηση θα πρέπει να κάνουν καλές διατροφικές επιλογές εάν πεινούν για πολλές ώρες. Εάν έχετε παλινδρόμηση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν νηστέψετε.

Τι περνάει αμέσως την παλινδρόμηση;

Η τσίχλα μπορεί να μασηθεί για να ανακουφίσει την παλινδρόμηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το μάσημα τσίχλας αυξάνει την παραγωγή σάλιου. Ο πόνος στην παλινδρόμηση θα περάσει καθώς το οξύ του στομάχου εξισορροπείται. Με τον ίδιο τρόπο, η κατανάλωση τζίντζερ σε βραστό νερό θα ανακουφίσει επίσης αμέσως την παλινδρόμηση.

Είναι η παλινδρόμηση σοβαρή ασθένεια;

Η παλινδρόμηση μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η φλεγμονή στον οισοφάγο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αιμορραγία, δύσπνοια, έλκη και καρκίνο. Δεν είναι επίσης βολικό να καταναλώνετε τροφές που προκαλούν παλινδρόμηση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button