Ταξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Punakha | μανία ταξίδιων

Pungthang Dewachen Phodrang δηλ Punakha Dzong Είναι επίσης γνωστό ως το Παλάτι της Μεγάλης Ευτυχίας. Χτίστηκε από τον Ngawang Namgyal το 1637 και χρειάστηκε 2 χρόνια για να κατασκευαστεί. Είναι το πιο όμορφο και ιερό Dzong της χώρας. Η βασιλική οικογένεια συνήθως περνάει τους χειμερινούς μήνες εδώ. Η στέψη του πρώτου βασιλιά του Μπουτάν πραγματοποιήθηκε εδώ το 1907. Κατεστραμμένος από πυρκαγιά το 1987, ο Dzong έχει αποκατασταθεί. Το Dzong έχει επηρεαστεί από πλημμύρες σε όλη την ιστορία, καθώς βρίσκεται στις όχθες των ποταμών Pho Chhu και Mo Chhu. Οι πλημμύρες το 1957, το 1960 και το 1994 προκάλεσαν επίσης ζημιές στον Dzong. Αξίζει επίσης να δείτε την ξύλινη γέφυρα του 17ου αιώνα πάνω από τον ποταμό Mo Chhu. Αυτή η γέφυρα είναι επίσης μια κατασκευή που είχε το μερίδιό της από πλημμύρες. Ως εκ τούτου, ανακατασκευάστηκε στην αρχική του μορφή το 2008 με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης. Το χωριό Ritsha είναι το καλύτερο μέρος για να παρατηρήσετε την τοπική ζωή στην Punakha. Εδώ μπορείτε να δείτε ατελείωτους ορυζώνες και χωριάτικα σπίτια φτιαγμένα από έναν τύπο, διώροφο πηλό διάσπαρτα ανάμεσά τους. Εδώ καλλιεργούνται επίσης βιολογικά λαχανικά και φρούτα.
Ναός Khamsum YuleyΤο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ο σκοπός της κατασκευής του. Αυτό το μέρος χτίστηκε από τη μητέρα του 5ου Βασιλιά με σκοπό τη διάδοση της Παγκόσμιας Ειρήνης στον κόσμο. Αξίζει να δείτε τους πίνακες στους εσωτερικούς τοίχους. Αυτός ο ναός περιέχει πολλές τοιχογραφίες και γλυπτά από τον Βουδισμό. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να μάθετε για τη συμβολική τους σημασία. Το Chhimi Lhakhang έχει ένα μεγάλο άγαλμα του Drukpa Kinley γνωστό ως ο Θεϊκός Τρελός. Αυτό το μέρος πιστεύεται ότι είναι ιερό. Μάλιστα, πολλοί Αμερικανοί και Ιάπωνες τουρίστες επισκέπτονται αυτό το μέρος για να κάνουν παιδιά.
Μπορείτε να πάτε στην περιοχή Talo λίγο έξω από την πόλη και να κάνετε μια βόλτα με την τέλεια θέα. Μπορείτε να τερματίσετε αυτή τη βόλτα στο χωριό Nobgang. Αν θέλετε να συνομιλήσετε με βουδιστές μοναχούς, μπορείτε να επισκεφτείτε το Βουδιστικό Κολλέγιο Nalanda, γνωστό και ως «Dalayna» μεταξύ των ανθρώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων εδώ μιλάει αγγλικά. Μπορείτε να δείτε τόσο ορυζώνες όσο και πολλά χωριά και τη ζωή του χωριού περπατώντας στην περιοχή Chorten Nigpo. Τα σπήλαια Guru Rinpoche, που ονομάζονται Geon Tsephu, βρίσκονται 12 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Μπορείτε να φτάσετε στις σπηλιές μετά από 2 ώρες με τα πόδια από την κατοικημένη περιοχή Mitesgang. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εμφανή βέλη στο μονοπάτι και το μονοπάτι είναι περπατημένο, οι ντόπιοι με τα μικρά άλογά τους συνοδεύουν τους τουρίστες με μια μικρή χρέωση. Η πηγή Koma Tsachu απέχει επίσης 2 ώρες με τα πόδια από την περιοχή Mitesgang.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button