Ταξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Narin | μανία ταξίδιων

Το Ναρίν, μια μικρή πόλη του Κιργιστάν, είναι ένας οικισμός χτισμένος στις όχθες του ποταμού. Μία από τις τρεις κύριες πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ασίας, του πρώτου διεθνούς συμβεβλημένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο, βρίσκεται στο Ναρίν. Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις του Καζακστάν, της Κιργιζίας και του Τατζικιστάν. Η λίμνη Son στο Narin, ένας οικισμός χτισμένος στο ορεινό έδαφος του Κιργιστάν, είναι η καρδιά του τουρισμού στην περιοχή. Η λίμνη, που είναι παγωμένη μέχρι αργά την άνοιξη, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος. Δεδομένου ότι η χιονόπτωση παρατηρείται όλο το χρόνο στην περιοχή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για την επίσκεψη. Οι λίμνες της περιοχής και οι φυσικές ομορφιές του περιβάλλοντος ενθαρρύνουν το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους.

Το Narin είναι ένας οικισμός που κέρδισε το καθεστώς της πόλης το 1927. Υπάρχουν επίσης μικρές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δύο περιφερειακά μουσεία, αίθουσες συναυλιών και θεάτρων στην πόλη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2009, η πόλη, όπου ζουν περίπου 34 χιλιάδες άνθρωποι, είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό. Οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες στο Ναρίν βασίζονται στην κτηνοτροφία. Αν και οι εξορυκτικές δραστηριότητες αναπτύχθηκαν κατά τη σοβιετική περίοδο, το ενδιαφέρον για αυτές τις ασύμφορες επιδιώξεις μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό με την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Ο καιρός στο Ναρίν είναι μεταξύ δροσερών και ψυχρών τιμών όλο το χρόνο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 15 βαθμούς. Το χειμώνα, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους 15 βαθμούς κάτω από το μηδέν κατά μέσο όρο.
Το Narin προσελκύει επισκέπτες με το λοφώδες και ψηλό τοπίο, τις υπέροχες φυσικές ομορφιές και τις τοπικές πολιτιστικές αξίες, έναν τρόπο ζωής διαφορετικό από τις δυτικές παραδόσεις και τα ενδιαφέροντα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του.

Πού είναι η Narin;

Το Ναρίν είναι το περιφερειακό διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Ναρίν στο κέντρο της Δημοκρατίας του Κιργιστάν, μια χώρα στην Κεντρική Ασία. Η περιοχή της πόλης, η οποία βρίσκεται και στις δύο όχθες του ποταμού Ναρίν, είναι 84 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε υψόμετρο 2.050 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Narin βρίσκεται στον εμπορικό δρόμο από το Kashgar στο Sinkiang στην κοιλάδα του ποταμού Chu.

Πώς να πάτε στο Narin;

Το Narin είναι προσβάσιμο μετά από 4,5 ώρες ταξίδι από την πόλη Balıkçı του Κιργιστάν. Για να φτάσετε στο Ναρίν από το Μπισκέκ, την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, μπορείτε να πάρετε ταξί από τον νέο τερματικό σταθμό λεωφορείων του Μπισκέκ. Η απόσταση μεταξύ Μπισκέκ και Ναρίν είναι περίπου 360 χιλιόμετρα.
Το διεθνές αεροδρόμιο Manas, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτάσετε στο Μπισκέκ. Το αεροδρόμιο έχει σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη.


Αξιοθέατα στο Ναρίν

Το Taş Rabat Caravanserai είναι ένα πολύ σημαντικό δείγμα αρχαίας αρχιτεκτονικής από τον 15ο αιώνα. Το Caravanserai βρίσκεται 115 χιλιόμετρα νότια της πόλης Narin. Το ασυνήθιστο σχέδιο και άλλα χαρακτηριστικά του Καραβανσεράι, που πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τον Μοχάμεντ Χαν, τον ηγεμόνα της Μογγολίας, τραβούν την προσοχή. Οι μελετητές προτείνουν ότι το Taş Rabat λειτουργούσε ως σημείο ανάπαυσης στον Δρόμο του Μεταξιού. Ωστόσο, ένας από τους τοπικούς λαϊκούς θρύλους αναφέρει ότι το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως Νεστοριανή εκκλησία από τους Νεστοριανούς στο παρελθόν.

Κατά μήκος ενός απότομου ορεινού περάσματος που σχεδόν φτάνει στα σύνορα με την Κίνα, η λίμνη Köl-Suu, με μήκος πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι απέραντης ομορφιάς. Οργανώνονται τοπικές εκδρομές με σκάφος στη συναρπαστική ατμόσφαιρα της λίμνης. Σε υψόμετρο 3500 μέτρων, η λίμνη μπορεί να βιώσει γρήγορες καιρικές αλλαγές.

Το Koşoy Korgon είναι ένα τετράγωνο φρούριο με περίμετρο 250 μέτρα. Υποτίθεται ότι ο Koşoy, φίλος του επικού ήρωα Manas, είναι θαμμένος στο Koşoy Korgon, ένα ισχυρό φρούριο των Καραχανιδών που χτίστηκε τον 12ο αιώνα σε μια περιοχή που κατοικείται από τον 8ο αιώνα. Το Koşoy Korgon, το οποίο έχει τέσσερις πύλες και παρατηρητήρια παρατεταγμένα σε διαστήματα 14 έως 16 μέτρων στους τοίχους του που κυμαίνονται μεταξύ 4 και 8 μέτρων σε ύψος, βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής At-Bası.

Η Πινακοθήκη Τέχνης, η οποία διαθέτει μια συλλογή από πίνακες και γλυπτά καλλιτεχνών Κιργιζίας και Ναρίν, αξίζει επίσης να δείτε. Υπάρχει επίσης ένα κατάστημα με είδη δώρων στη γκαλερί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button