Τεχνολογία – Επιστήμη

Πρόταση περιορισμού του Διαδικτύου από τη Δανική Αστυνομία!

Στη Δανία, η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινοβούλιο να ζητήσει σοβαρούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε, τονίστηκε ότι ειδικά τα δημόσια σημεία πρόσβασης δημιούργησαν μεγάλο κενό στην εθνική ασφάλεια και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμποδίζονται να κάνουν ανώνυμα χρήση αυτών των συνδέσεων. Η σύσταση της αστυνομίας είναι ότι όσοι επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε καφέ ή παρόμοιο δημόσιο hotspot θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν την ταυτότητά τους και να τους δοθεί άδεια αφού εγκριθούν και εγγραφούν.

Η Δανία δεν ακολουθεί πολύ σαφείς πολιτικές για την ελευθερία του Διαδικτύου ούτως ή άλλως. Οι πάροχοι υπηρεσιών υποχρεούνται να τηρούν αρχεία για όλες τις συνδέσεις που πραγματοποιούν οι συνδρομητές και να τις αποθηκεύουν για τουλάχιστον ένα έτος. Οι δυνάμεις ασφαλείας και τα δικαστήρια μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία όποτε θέλουν και μπορούν να δουν ποιος κάνει τι στο Διαδίκτυο, όποτε θέλει. Προς το παρόν, μόνο οι δημόσιοι σύνδεσμοι παρέχουν κάποια ανωνυμία, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να είναι. Φαίνεται ότι ακόμη και οι πιο δημοκρατικές χώρες δεν θα σταματήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για τον έλεγχο του διαδικτύου.

Ο M.Berker Güngör έγινε ο ιδρυτικός συντάκτης του περιοδικού Level το 1997. Ετοίμασε το πρώτο δημοφιλές περιοδικό εκπαίδευσης υπολογιστών στην Τουρκία με μηνιαίες πωλήσεις 500.000 με το Computer for Everyone. Εργάστηκε στο IT Business στις πρώτες μέρες του περιοδικού Chip. Πριν ιδρύσει την Technopat, ήταν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού PC. Συνεχίζει τη μακροχρόνια εκδοτική και πληροφορική του καριέρα ως «Boss» στην Technopat…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button