Τεχνολογία – Επιστήμη

Ο πόλεμος Samsung-Apple συνεχίζεται σε τρεις ηπείρους!

Πρόσφατα, γράψαμε ότι η Apple έχει κάνει αίτηση στο δικαστήριο για να αποτρέψει την είσοδο διάφορων tablet και τηλεφώνων Samsung στην αγορά των ΗΠΑ. Η Samsung δεν έμεινε αδρανής και απάντησε στην Apple με παρόμοια μήνυση. Αλλά από την άλλη πλευρά, απέσυραν μια υπόθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της Apple για να κρατήσουν υπό έλεγχο τον αυξανόμενο αριθμό των αγωγών τους. Έτσι ο πόλεμος συνεχίζεται με διάφορες επιθέσεις και τακτικές υποχωρήσεις. Μέχρι στιγμής, ο δικαστικός αγώνας μεταξύ Samsung και Apple μαίνεται σε τρεις ηπείρους και έξι διαφορετικές χώρες, σε συνολικά οκτώ διαφορετικά δικαστήρια, με τον αριθμό των επίμαχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας γύρω στα δεκαεπτά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι πρόσφατα, ο μεγαλύτερος πελάτης της Samsung ήταν η Apple, αλλά οι δύο εταιρείες μπήκαν σε μπελάδες λόγω αγωγών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Apple υπέγραψε με νέους προμηθευτές υλικού, ενώ η Samsung ενοποιεί τις επενδύσεις της σε LCD και ημιαγωγούς καθώς χάνει όλο και περισσότερο. Αναμφίβολα, το κύριο πρόβλημα εδώ είναι οι προσπάθειες και των δύο εταιρειών να κυριαρχήσουν στην αγορά των tablet και τηλεφώνων, αλλά μέχρι στιγμής η Apple έχει το πλεονέκτημα στη δικαστική μάχη. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ κακό για τη Samsung μακροπρόθεσμα.

Ο M.Berker Güngör έγινε ο ιδρυτικός συντάκτης του περιοδικού Level το 1997. Ετοίμασε το πρώτο δημοφιλές περιοδικό εκπαίδευσης υπολογιστών στην Τουρκία με μηνιαίες πωλήσεις 500.000 με το Computer for Everyone. Εργάστηκε στο IT Business στις πρώτες μέρες του περιοδικού Chip. Πριν ιδρύσει την Technopat, ήταν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού PC. Συνεχίζει τη μακροχρόνια εκδοτική και πληροφορική του καριέρα ως «Boss» στην Technopat…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button