ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΙατρικοί ΌροιΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Ο βάναυσος κατά συρροή δολοφόνος γνωστός ως η πραγματική “μαύρη χήρα”

Η κατά συρροή δολοφόνος Belle Gunness μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Νορβηγία με όνειρα να γίνει πλούσιος. Αφού μετανάστευσε στην Αμερική, διαφήμισε στην εφημερίδα ότι ήταν μοναχική και αναζητούσε σύζυγο, κατά προτίμηση Νορβηγό. Ωστόσο, διάλεγε τον πιο πλούσιο από τους άντρες που είδαν τον Ίαν και την έφτασαν και παντρεύτηκαν. Αφού παντρεύτηκε για λίγο, δηλητηρίασε το άτομο με το οποίο ήταν παντρεμένη με ένα παρασιτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τα ζώα και την έθαψε στον αχυρώνα. Πήρε έτσι στην κατοχή της τα πλούτη του νεκρού, αυτή. Το Gunness πιστεύεται ότι έχει σκοτώσει επίσημα τουλάχιστον 14 άτομα, με αναπόδεικτες φήμες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 άτομα. Γι’ αυτό μιλήσαμε για το ποια είναι η Belle Gunness.

Η Belle Gunness γεννήθηκε στη Νορβηγία το 1859.

Belle Gunness

Η Brynhild Paulsdatter Storset (Belle Gunness) γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1859 στο Selbu της Νορβηγίας. Κόρη ενός λιθοξόου, η Gunness μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1881 σε αναζήτηση πλούτου. Η απληστία για χρήματα τον είχε τυφλώσει. Γι’ αυτό ανέπτυξε έναν συγκλονιστικό τρόπο να βγάζει χρήματα.

Η Belle Gunness διαφήμιζε στην εφημερίδα για να της βρει γυναίκα.

Εφημερίδα

Λίγο μετά τη μετανάστευση της Gunness στις Ηνωμένες Πολιτείες, έβαλε μια αγγελία στην εφημερίδα για να βρει σύζυγο. Φυσικά η αγγελία δεν έγραφε «Ψάχνω σύζυγο να σκοτώσω και να βάλω τα πλούτη του». Η διαφήμιση έλεγε ότι ήταν μόνη και αναζητούσε σύζυγο, κατά προτίμηση Νορβηγό. Αργότερα, ο Gunness διάλεξε τον πιο πλούσιο από τους ανθρώπους που τον έφτασαν μέσω της διαφήμισης και παντρεύτηκαν. Ο άντρας που την παντρεύτηκε νόμιζε ότι είχε παντρευτεί μια όμορφη γυναίκα και έκανε έναν καλό γάμο. Για αυτό το άτομο που παντρεύτηκε της έδωσε τα λεφτά του με ηρεμία.

Σκότωνε το άτομο που παντρεύτηκε μετά από πολύ χρόνο για να το αμφισβητήσει.

Δηλητήριο

Το σχέδιο του Gunness λειτουργούσε ομαλά. Πήρε πρώτα τα χρήματα του συζύγου της και μετά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τον σκοτώσει. Όταν ήρθε η ώρα, δηλητηρίασε τον άντρα της με παρασιτικό φάρμακο για τα ζώα και τον έθαψε στον αχυρώνα. Για την Belle Gunness, αυτό το σύστημα ήταν άψογο.

Ο Μαντς Σόρενσον ήταν ο πρώτος που πέθανε δίπλα του.

Belle Gunness

Η Belle Gunness παντρεύτηκε τον Mads Sorenson το 1884. Το ζευγάρι είχε ένα ζαχαροπλαστείο και ένα σπίτι που είχε καεί. Ως εκ τούτου, το ζευγάρι έλαβε πληρωμές από την ασφάλιση και για τους δύο. Ο Σόρενσον είχε αγοράσει δύο ασφάλειες ζωής. Στις 30 Ιουλίου 1890, και οι δύο ασφάλειες ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα καθώς η μία θα έληγε εκείνη την ημέρα. Ο Σόρενσον πέθανε εκείνη την ημέρα από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Gunness είπε ότι επέστρεψε στο σπίτι με πονοκέφαλο και έδωσε στον εαυτό του σκόνη κινίνης για τον πόνο. Αργότερα, όταν έλεγξε τον σύζυγό της, δήλωσε ότι ήταν νεκρός. Η Gunness έλαβε συνολικά 5.000 δολάρια τόσο από το ληγμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής όσο και από το συμβόλαιο που τέθηκε σε ισχύ εκείνη την ημέρα. Αν και η οικογένεια του συζύγου της ζήτησε έρευνα, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Είναι άγνωστο αν ο σύζυγός της πέθανε πραγματικά από εγκεφαλική αιμορραγία ή κάτι που έκανε. Αλλά πιθανότατα ο Gunness έπαιξε ρόλο σε αυτόν τον θάνατο.

Η Belle Gunness συνέχισε να δολοφονεί

Belle Gunness

Κάθε περιβάλλον όπου ήταν παρών ο Gunness μύριζε θάνατο. Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη ανεξήγητοι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένου του μωρού του νέου της συζύγου, Peter Gunness, τον οποίο παντρεύτηκε το 1901, και στη συνέχεια του Peter Gunness. Ο Peter πέθανε από τραυματισμό στο κρανίο 8 μήνες μετά τον γάμο του με τον Gunness. Ο Gunness είπε ότι ενώ έφτανε να πάρει κάτι από ένα ψηλό ράφι, μια μηχανή κοπής κρέατος έπεσε στο κεφάλι του και το έσπασε. Αυτό το περιστατικό καταγράφηκε ως ατύχημα και ο Gunness το ξέφυγε ξανά.

Χρόνια αργότερα, ωστόσο, πολλά πτώματα θα βρεθούν στο κτήμα της Belle, συμπεριλαμβανομένης της υιοθετημένης κόρης της Jennie. Ο Gunness άρχισε τότε να συναντά πλούσιους άνδρες μέσω μεσαζόντων. Οι μνηστήρες του ήταν τα μετέπειτα θύματά του, που πρώτα έφεραν μετρητά στη φάρμα του και μετά εξαφανίστηκαν για πάντα. Οι John Moo, Henry Gurholdt, Olaf Svenherud, Ole B. Budsburg, Olaf Lindbloom, Andrew Hegelein ήταν μόνο λίγοι από αυτούς.

Το 1908, οι υποψίες για τον Gunness αυξήθηκαν.

αγροικία

Το 1908, ο αδελφός του Hegelein άρχισε να υποπτεύεται τον Gunness. Εν τω μεταξύ, η αγροικία του Gunness κάηκε. Οι εργαζόμενοι βρήκαν τέσσερις σκελετούς στο σπίτι που είχε καταστραφεί από τη φωτιά. Διαπιστώθηκε ότι τρεις από αυτούς είχαν θετά παιδιά. Ωστόσο, το κρανίο του τέταρτου, που πιστεύεται ότι ήταν ο Gunness, απουσίαζε ανεξήγητα. Μετά τη φωτιά, τα θύματά του σκάφτηκαν από τους ρηχούς τάφους τους γύρω από το αγρόκτημα. Συνοπτικά, ανασκάφηκαν τα λείψανα περισσότερων από σαράντα ανδρών και αγοριών.

Η Belle Gunness κατάφερε να εξαφανιστεί μυστηριωδώς

Belle Gunness

Ο Ray Lamphere ήταν αυτός που τον βοήθησε με τις κακές πράξεις του Gunness. Τον Νοέμβριο του 1908 ο Lamphere καταδικάστηκε για εμπρησμό σε σχέση με τη φωτιά. Αργότερα, ο Lamphere παραδέχτηκε ότι ο Gunness είχε τοποθετήσει διαφημίσεις «ψάχνοντας γυναίκα» στην εφημερίδα για να σκοτώσει και να πάρει τον πλούτο τους. Ο Lamphere δήλωσε ότι ο Gunness του ζήτησε να κάψει την αγροικία με τα παιδιά του. Ο Lamphere ισχυρίστηκε επίσης ότι το σώμα, που πιστεύεται ότι είναι του Gunness, ήταν στην πραγματικότητα ένα θύμα δολοφονίας, το οποίο επιλέχθηκε και τοποθετήθηκε για να παραπλανήσει τους ανακριτές. Ο αδερφός ενός θύματος θα έφτανε σύντομα στο ράντσο για να ερευνήσει την εξαφάνιση του αδελφού του, ο οποίος είχε παντρευτεί τον Gunness. Σύμφωνα με τον Lamphere, λόγω αυτής της επικείμενης επίσκεψης, η Belle Gunness σκηνοθέτησε τον ίδιο της τον θάνατο με το να κάψει το σπίτι της. Στη συνέχεια έβγαλε όλα τα χρήματα από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και έφυγε από την πόλη και δεν βρέθηκε ποτέ.

Εάν ενδιαφέρεστε για αυτόν τον κατά συρροή δολοφόνο, μπορείτε επίσης να δείτε την ιστορία του Ed Kemper, του ψυχοπαθούς δολοφόνου που εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά Mindhunter: “Ed Kemper: The Serial Killer Who Uses His Head As A Dartboard After Brutally Killing His Mother ”

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button