ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΙατρικοί ΌροιΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Ντοκιμαντέρ Woody Allen με έμφαση στην παρενόχληση: Allen v. Farrow

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Γούντι Άλεν κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του τη δεκαετία του ’90. Τότε, αν και είχε ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες για παρενόχληση, δεν έγινε καμία μήνυση και το θέμα έκλεισε για λίγο. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων που μεταδόθηκε στο HBO σχεδόν 30 χρόνια μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση επανέφερε στην επιφάνεια τους ισχυρισμούς ότι ο Γούντι Άλεν κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, ως παιδί. Αν και ο Γούντι Άλεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για παρενόχληση, το ντοκιμαντέρ είπε το αντίθετο.

Γιατί εμφανίστηκαν ξανά οι ισχυρισμοί για παρενόχληση του Γούντι Άλεν;

Παρενόχληση του Γούντι Άλεν

Πρόσφατα που προβλήθηκε στο HBO, το «Allen v. Farrow» επανέφερε στην ημερήσια διάταξη τις κατηγορίες για παρενόχληση κατά του Γούντι Άλεν. Στην παραγωγή που υπογράφεται από τους βραβευμένους ντοκιμαντέρ Έιμι Ζίρινγκ και Κίρμπι Ντικ, οι ισχυρισμοί ότι ο Γούντι Άλεν κακοποίησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του Ντύλαν επανεξετάζονται παρουσία νέων μαρτύρων και στοιχείων. Επίσης, αυτό το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα του Farrow που ηχογραφήθηκε ως παιδί. Στο ντοκιμαντέρ, ο Dylan Farrow περιγράφει την κακοποίηση που λέει ότι έγινε «στη σοφίτα». Από την άλλη πλευρά, ο Woody Allen υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί για παρενόχληση είναι ψέματα.

Επιπλέον, ένας από τους εισαγγελείς είπε ότι παρόλο που υπήρχαν κάποια στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς κακοποίησης κατά του Γούντι Άλεν, δεν υπέβαλε μήνυση για την προστασία του παιδιού.

Ποια είναι τα μέρη αυτής της εκδήλωσης;

Παρενόχληση του Γούντι Άλεν

Πρώτα από όλα, ας μιλήσουμε για τον Γούντι Άλεν γιατί είναι στην ατζέντα με καταγγελίες ότι κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του. Στη συνέχεια, ας εξηγήσουμε ποια είναι τα εμπλεκόμενα μέρη στο περιστατικό.

Γούντι ‘Αλλεν: Ο εβραϊκής καταγωγής 85χρονος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν θεωρείται ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες. Για το λόγο αυτό, οι ταινίες που φέρουν την υπογραφή του πάντα τραβούν την προσοχή.

Μία Φάροου: Η 76χρονη διάσημη ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες σε όλη την υποκριτική της καριέρα. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν παραγωγές του Γούντι Άλεν. Ο Άλεν και η Φάροου γνωρίστηκαν το 1979 και ερωτεύτηκαν. Ωστόσο, δεν έμεναν ποτέ στο ίδιο σπίτι.

Dylan Farrow: Η Ντύλαν, η υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου, βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών για παρενόχληση.

Soon-Yi Previn: Είναι οι κορεάτικες κόρες των Mia Farrow και Andre Previn, οι οποίες υιοθετήθηκαν το 1977 μετά τον γάμο τους. Επιπλέον, η 50χρονη Soon-Yi είναι αυτή τη στιγμή σύζυγος του Woody Allen. Η Soon-Yi Previn είναι αξιοσημείωτη για τη σχέση της με τον Allen, ο οποίος ήταν ο φίλος της θετής μητέρας της για πάνω από 10 χρόνια. Η σχέση του Previn με τον Allen έγινε εθνική είδηση ​​το 1992.

Ποιοι είναι οι νέοι ισχυρισμοί που διατυπώνονται στο ντοκιμαντέρ;

Ντίλαν Φάροου

Σύμφωνα με την είδηση ​​που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian, στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν δύο αξιοσημείωτες ενότητες.

Το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει τη διαδικασία ψυχολογικής αξιολόγησης που παρουσιάστηκε το 1993 για να αποδείξει την αθωότητα του Γούντι Άλεν. Για τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε συνεντεύξεις σχετικά με τις εμπειρίες του Άλεν με τη θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου εκείνη την εποχή, ειπώθηκε από πολλούς παιδοψυχολόγους ότι θα μπορούσε να προκαλέσει εκ νέου τραύμα. Για το λόγο αυτό οι διαπραγματεύσεις αυτές θεωρούνται άκυρες. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 9 συνεντεύξεις με τον Dylan καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Ντίλαν, που ήταν τότε 7 ετών, θεωρήθηκαν ασυνεπείς.

Επίσης στο ντοκιμαντέρ είναι ο ισχυρισμός ότι ο Γούντι Άλεν είχε σεξουαλικές σχέσεις ανήλικης με την υιοθετημένη κόρη της Μία Φάροου, Σουν-Γι.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το πρώτο βίντεο του Dylan Farrow στο επίκεντρο των ισχυρισμών για παρενόχληση του Woody Allen.

Παρενόχληση του Γούντι Άλεν

Οι ισχυρισμοί ότι ο Γούντι Άλεν κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του ήταν ένας ισχυρισμός που ειπώθηκε σχεδόν από όλους. Ωστόσο, εικόνες από το περιστατικό δεν κοινοποιήθηκαν στο κοινό. Από την άλλη, οι συνομιλίες της Μία Φάροου με τον 7χρονο Ντίλαν μεταδόθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Σε αυτές τις εικόνες, ο Dylan έδειξε πώς ο πατριός του άγγιξε τα ιδιωτικά του μέρη τράβηξε πολλή προσοχή. Γιατί λοιπόν δημοσιεύτηκαν αυτά τα βίντεο μετά από χρόνια; Γιατί ο Ντύλαν Φάροου, που είναι σήμερα 35 ετών, ζήτησε συγκεκριμένα να δημοσιευτούν αυτές οι εικόνες.

Αυτές οι εικόνες αξιολογήθηκαν από πολλούς παιδοψυχολόγους στο ντοκιμαντέρ. Οι παιδοψυχολόγοι που διεξήγαγαν αξιολογήσεις όρισαν αυτές τις εκφράσεις ως λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί.

Η Amy Herdy, η πιο σημαντική ερευνήτρια του ντοκιμαντέρ, είπε τα εξής για το περιστατικό: «Από όλα τα έγγραφα και τα αρχεία, η άποψή μου δείχνει ότι ο Ντύλαν παρενοχλήθηκε από τον Γούντι Άλεν».

Τι είπε ο Γούντι Άλεν για τις κατηγορίες για παρενόχληση;

Σύντομα-Γι

Ο Γούντι Άλεν ήταν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με τους ισχυρισμούς για παρενόχληση. Ο Άλεν και η σύζυγός του Σουν-Γι δήλωσαν σε δήλωση στο Hollywood Reporter ότι το ντοκιμαντέρ ήταν ένα είδος δολοφονίας προσωπικότητας.

«Αυτοί οι ντοκιμαντέρ δεν είχαν μια αναζήτηση να βρουν την αλήθεια. Αντίθετα, μέσα από χρόνια συμπαιγνίας με τους Farrows, αποκάλυψαν αυτήν την άδικη επίθεση γεμάτη ψέματα. Ο Woody και ο Soon-Yi έλαβαν μόνο λίγες μέρες για να απαντήσουν. Φυσικά αρνήθηκαν να το κάνουν αυτό».

Ο Soon-Yi υπερασπίστηκε τη γυναίκα του, Allen, και δεν εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ. Επίσης, ένα από τα άτομα που δεν εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ ήταν ο υιοθετημένος γιος του Άλεν και του Φάροου, ο Μόουζες Φάροου. Ο Άλεν και η Φάροου είχαν υιοθετήσει τον Μόουζες όσο ήταν μαζί. Ο Moses Farrow είχε υπερασπιστεί τον πατριό του στο παρελθόν. Ο Μόουζες είπε ότι ο Ντύλαν υποβλήθηκε σε πλύση εγκεφάλου από τη μητέρα του.

Γούντι Άλεν, κινηματογραφική ιδιοφυΐα με 10 ταινίες μεταξύ του εβδομήντα και των δύο χιλιάδων

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button