ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωήΙατρικοί ΌροιΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιΤεχνολογία – ΕπιστήμητραπεζικόςΦαγοπότιΦιλόζωοςφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια εκτός επαρχιών πολύ υψηλού κινδύνου

Λήφθηκαν διάφορα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στην Τουρκία. Με τη μακροχρόνια μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, αναρωτιόταν πότε θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας του Σαββατοκύριακου. Από την άλλη, προτάθηκε να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια υπό προϋποθέσεις. Όλα αυτά συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε σήμερα. Η συνεδρίαση, υπό την προεδρία του προέδρου του AKP και προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε το απόγευμα. Σε δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Ερντογάν μοιράστηκε τις νέες αποφάσεις που ελήφθησαν. Ας δούμε τις λεπτομέρειες μαζί.

Υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

καφετέριες και εστιατόρια

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής την περασμένη εβδομάδα, είπε: «Οι εργασίες της Επιστημονικής Επιτροπής θα έρθουν ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Θα διαπραγματευτούμε επίσης. Ο Υπουργός Υγείας μας θα κάνει μια παρουσίαση για τις επαρχίες και τις συνθήκες της μετάλλαξης. Είπε: «Τι πρέπει να κάνουμε για τα εστιατόρια, ποια βήματα πρέπει να λάβουμε, θα πάρουμε απόφαση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα μέχρι να φτάσουμε στα ξενοδοχεία».

Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης ήταν η κατάσταση στα καφέ και τα εστιατόρια που είναι κλειστά εδώ και καιρό.

Σε δύσκολη θέση ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των καφενείων και εστιατορίων που είναι κλειστά εδώ και καιρό. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την άλλη, είπε: «Έχουμε ανακοινώσει πακέτα στήριξης για να μειώσουμε το βάρος των περιορισμών στους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους». είπε, δείχνοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εδώ και καιρό συζητήθηκε ότι θα πρέπει να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με την προϋπόθεση ότι πληρούν ορισμένα κριτήρια. Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρθηκε ότι η εξομάλυνση θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Μάρτιο.

Από την άλλη πλευρά, οι περιορισμοί για το Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές ήταν επίσης μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης. Αποφασίστηκε να χωριστούν οι επαρχίες σε ομάδες κινδύνου και να ξεκινήσει σταδιακά η ομαλοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση.

βγαίνοντας στο δρόμο

Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο· «Θα ομαλοποιηθούμε σταδιακά με την επιτόπια περίοδο λήψης αποφάσεων. Από την 1η Μαρτίου, η διαδικασία θα ξεκινήσει με τις επαρχιακές μας επιτροπές υγιεινής υπό την προεδρία των Διοικητών μας σε τέσσερα επίπεδα κινδύνου στο πλαίσιο των καθορισμένων κριτηρίων. Αντίστοιχα, οι επαρχίες θα ταξινομηθούν ως «χαμηλού κινδύνου», «μεσαίου κινδύνου», «υψηλού κινδύνου» και «πολύ υψηλού κινδύνου» σύμφωνα με την αναλογία του αριθμού των κρουσμάτων προς τον πληθυσμό τους.

 • Οι επαρχίες με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες είναι «χαμηλού κινδύνου».
 • Οι επαρχίες με 11-35 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες είναι «μέτριου κινδύνου»,
 • Οι επαρχίες με 36-100 περιπτώσεις ανά εκατό χιλιάδες είναι «υψηλού κινδύνου».
 • Επαρχίες με περισσότερα από 100 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες θα χαρακτηριστούν ως «πολύ υψηλού κινδύνου».

Οι επαρχίες με χαμηλό κίνδυνο θα επισημαίνονται με «μπλε», μεσαίου κινδύνου με «κίτρινο», υψηλού κινδύνου με «πορτοκαλί» και πολύ υψηλού κινδύνου με «κόκκινο». Κάθε επαρχία θα αξιολογήσει τα μέτρα βλέποντας τη δική της κατάσταση και οι κάτοικοι αυτής της επαρχίας θα ενημερωθούν εκ των προτέρων για τους περιορισμούς.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε τις νέες αποφάσεις που ελήφθησαν. Σύμφωνα με αυτό;

καφετέριες και εστιατόρια
 • Ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο θα αρθεί πλήρως σε επαρχίες χαμηλού και μεσαίου κινδύνου, θα συνεχιστεί την Κυριακή για λίγο σε επαρχίες υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου.
 • Οι συνθήκες ομαλοποίησης στις επαρχίες θα ενημερώνονται κάθε δύο εβδομάδες.
 • Η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές θα συνεχιστεί
 • Τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετούν με 50 τοις εκατό χωρητικότητα από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, εκτός από επαρχίες πολύ υψηλού κινδύνου.
 • Εκτός από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα λύκεια σε επαρχίες χαμηλού και μεσαίου κινδύνου, η εκπαίδευση θα ξεκινήσει και σε άλλα επίπεδα. Θα ανοίξουν το νηπιαγωγείο, η 8η και η 12η τάξη σε όλη τη χώρα
 • Η ρύθμιση που αφορά τους πολίτες μας άνω των 65 ετών και κάτω των 20 ετών θα καταργηθεί στις επαρχίες μας χαμηλού και μεσαίου κινδύνου.
 • Τελετές όπως γάμοι θα περιοριστούν σε 100 άτομα σε επαρχίες χαμηλού και μεσαίου κινδύνου και 50 άτομα σε επαρχίες υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου.
 • Το χαλί, η πισίνα και παρόμοιες εγκαταστάσεις ενδέχεται να είναι ανοιχτά μεταξύ 09:00 και 19:00 σε επαρχίες με κίτρινο και μπλε χρώμα.

Πίνακας κατάστασης κινδύνου ανά επαρχία.

Οι επαρχίες χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες σύμφωνα με κριτήρια αξιολόγησης κινδύνου. Οι κατηγορίες προσδιορίστηκαν ως χαμηλού κινδύνου (μπλε), μεσαίου κινδύνου (κίτρινο), υψηλού κινδύνου (πορτοκαλί) και πολύ υψηλού κινδύνου (κόκκινο).

Έρχονται λεπτομέρειες….

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button