Τεχνολογία – Επιστήμη

Η Google τερματίζει δύο ακόμη υπηρεσίες

Η Google είναι μια εταιρεία όπου διαρκώς προωθούνται νέες ιδέες και σχεδιάζονται νέες υπηρεσίες και προϊόντα, και σε αυτό οφείλουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συχνά απενεργοποιούν τις υπηρεσίες που δεν είναι σε ζήτηση ή που δεν μπορούν να δημιουργηθούν έσοδα. Φυσικά, αυτή η κατάσταση θυματοποιεί τους χρήστες που προτιμούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και αυξάνει επίσης την καχυποψία των ανθρώπων για τις υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Σε ποιον αρέσει να κλείνει μια υπηρεσία στην οποία έχει ξοδέψει χρόνο και κόπο και να διαγράφονται τα δεδομένα του; Αλλά είναι αναπόφευκτο, και δεν είναι μόνο η Google που το κάνει, αλλά επειδή είναι στην πρώτη γραμμή, οι ενέργειές τους τραβούν την προσοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν εκπλήσσουμε όταν μαθαίνουμε ότι δύο ακόμη υπηρεσίες που διαχειρίζεται η Google για λίγο θα αποσυνδεθούν φέτος. Οι υπηρεσίες που ονομάζονται Google Health και Powermeter θα είναι παρωχημένες μέχρι το τέλος αυτού του έτους λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος των χρηστών. Το Google Health ενσωματώθηκε με πολλές εταιρείες και υπηρεσίες υγείας. Οι χρήστες ανέβασαν τα προσωπικά τους στοιχεία υγείας εδώ και αυτές οι πληροφορίες ακολουθήθηκαν από διαφορετικά άτομα και ιδρύματα. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι οι συγγενείς σας, ο γιατρός σας ή η εταιρεία που παράγει τα φάρμακά σας. Μια πολύ καλή και χρήσιμη ιδέα στα χαρτιά, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, η ζήτηση παρέμενε πάντα χαμηλή, ειδικά επειδή η διεπαφή δεν είναι πολύ φιλική προς το χρήστη. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ο λόγος πίσω από τη διακοπή αυτής της υπηρεσίας από την Google είναι ότι δεν μπόρεσαν να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας εσόδων από πληροφορίες χρηστών λόγω των νόμων μακροπρόθεσμα. Οι νόμοι των ΗΠΑ και των περισσότερων άλλων αναπτυγμένων δυτικών χωρών είναι πολύ αυστηροί για να αποτρέψουν την εύκολη εμπορευματοποίηση των προσωπικών πληροφοριών υγείας! Καθώς εμπλέκονται εκατοντάδες διαφορετικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο γρήγορα αυτό το έργο μετατράπηκε σε μεγαλύτερη μπουκιά από αυτή που θα μπορούσε να καταπιεί η Google.

Η δεύτερη υπηρεσία που τερματίστηκε, το PowerMeter, ήταν μια υπηρεσία που στόχευε να μετρήσει τις συνήθειες κατανάλωσης ενέργειας και τις ποσότητες των χρηστών και να τους προσφέρει προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτή η υπηρεσία έχει ήδη απενεργοποιηθεί και συνιστάται στους χρήστες που εισέρχονται στον ιστότοπο να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους σύντομα. Γιατί λοιπόν κλείνει αυτή η υπηρεσία; Φυσικά, γιατί δεν αποφέρει έσοδα. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ φυσικό για τις εταιρείες ενέργειας να μην επενδύουν σε μια υπηρεσία που σκοπό έχει να εξοικονομήσει, εξάλλου η έλλειψη αποταμίευσης των καταναλωτών γεμίζει τα ταμεία τους, όχι ότι το κάνουν!

Ο M.Berker Güngör έγινε ο ιδρυτικός συντάκτης του περιοδικού Level το 1997. Ετοίμασε το πρώτο δημοφιλές περιοδικό εκπαίδευσης υπολογιστών στην Τουρκία με μηνιαίες πωλήσεις 500.000 με το Computer for Everyone. Εργάστηκε στο IT Business στις πρώτες μέρες του περιοδικού Chip. Πριν ιδρύσει την Technopat, ήταν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού PC. Συνεχίζει τη μακροχρόνια εκδοτική και πληροφορική του καριέρα ως «Boss» στην Technopat…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button